Våra Bästa År: Selfie

Det hela började som ett gnista, ett tankefrö strax innan andra expansionpaketet släpptes: Tänk om jag faktiskt skulle provs på det där med ”Rotational Play” med Sims 4? Alltså att bara spela en och samma familj i några få dagar och sedan byta! Jag har länge kännt av att även om det är kul att skriva och utveckla min Legacy, så känns det vissa dagar mer som ett tvång än något roligt och så ska det absolut inte vara! Dessutom, så finns det så mycket spännande saker i bakgrunden som jag vill börja nosa på, och RP är det bästa sättet anser jag!

Sagt och gjort, jag trummade upp mitt alter-ego Bloudwed  häxa extraordinär och övertalade henne om hur trevligt det….

-Trevligt är väl inte det ord jag skulle ha valt att använda….

2016-01-07_16-39-10

-Hej Bloudwed! Jag pratade just med läsarna och berättade om dig och ditt stundande äventyr! Har du något att tillägga?

-Ja, jag vill att det förs till protokollet att det här INTE var min idé!

-Skulle du hellre vilja spendera dina dagar som en bortglömd fil på en USB-sticka?

-Hey! Utpressning är inte särskilt sexigt.

-Det är inte att vara en gnällspik heller. Ska vi ska ta i hand på att vi är två sur-kärringar, med alldeles för lite att göra och som älskar att micro-styra andras liv?

-Deal! *harkel*

-Urgh! Spottade du just i handen?

-???

2016-01-07_16-41-42

Så, då var vi alltså här, i Windenburg. Jag valde den nya staden som kom med Trevligt Tillsammans  för att jag var nyfiken på vad den nya staden har att erbjuda!

-Bloudwed, du och jag kan kommunicera genom telepati. Men för att du inte ska bli totalt idiot-förklarad föreslår jag att du låtsas att du pratar i telefon när vi talas vid. Kapich?

-Ja, ja – vem dog och gjorde dig till boss?

 

2016-01-07_16-45-33

-Här är din Grimoire Bloudwed. Där hittar du de trollformler du behöver för att kunna påverka och böja energier i din närhet efter din vilja.

-Fusk menar du?

-Tj-ex eller K-ex, det är en fråga om  perspektiv antar jag. Tycker det låter mer glamoröst att säga Grimoire, tycker du inte?

-Uhu…

2016-01-07_16-58-58

Något senare satte sig Bloudwed  vid baren och sippade på sin ”Häxbrygd”, bläddrade förstrött i sin Grimoire medan hon funderade på nästa steg.

2016-01-07_16-48-48

Frågan var vem hon skulle välja att ta under sin vingars beskyddande skugga? Hon uteslöt bartendern Vivian Lewis på gång. Dels för att hon faktiskt var åldring och kanske inte skulle leva så länge till. Bloudwed hade inte lust att möta Liemannen riktigt än. Men framför allt för att Vivian hade den där blicken. Blicken dom talade om för Bloudwed att hon var tillfreds med livet!

2016-01-07_17-00-50

Förutom det så  verkade det bli svårare än hon trott att hitta någon värdig. De flesta verkade mer eller mindre nervvrak. Ta Nancy Markövertag till exempel: Är det magknip eller hur många citroner har hon svalt egentligen?

2016-01-07_17-01-05

Greta Larsson

Och stackars Greta Larsson, hon kom till puben med världens migränanfall och det gick inte att få ett ljud ut henne förrän en lång stund senare.

2016-01-07_17-06-39

Plötsligt var Bloudwed borta från min häx-radar. När jag sökte kontakt fick jag bara känslan av statiskt brus, eller var det rinnande vatten?

-Bloud, hur är det? Allt OK?

-Sudda, sudda , sudda bort din sura min… Måste tvätta, måste rena! Måste få bort all negativ energi! Sudda, sudda….

-BLOUDWED! Skärp dig!

-F’låt. Jag var bara inte beredd på all den här negativa energin som alla människor bär omkring på. Det är som om alla hä är så upptagna med att vara olyckliga att de glömmer bort att vara lyckliga!

-Så bra att vi finns här och kan göra något åt det här då? Om du skrubbat färdigt så har jag någon vid baren jag tror du kan finna intressant. Kalla det ett litet projekt om du vill.

2016-01-07_17-12-37

Olle Öhman

-Låt mig presentera: Olle Öhman, en oslipad diamant!

-Du måste skoja???

-Har aldrig varit allvarligare.

2016-01-07_17-13-45Bloudwed vände sig mot den helt klart något avdankade mannen vid bardisken:

-Hörru  pysen, jag skall gå rakt på sak. Jag är nyfiken av mig och jag är inte van vid att vänta.

-*Facepalm* Hört talas om takt och ton Bloud?

 

2016-01-07_17-15-19Mannen vände sig om mot Bloud med brödsmulor i ena mungipan och ett frågande uttryck.

-Är du alltid klädd till slusk eller finns drömprinsen där inne, långt därinne?

-Huh?

 

2016-01-07_17-15-58Bloudwed började rabbla en ramsa på ett för länge sedan utdött språk och viftade mystiskt med fingrarna över den synnerligen förvånade mannen. Ett virrvarr av stjärnor i miniatyr och glitter formade sig över honom och när dammet lagt sig så stod en näst intill oigenkännlig man framför Bloudwed.

-Hmmm, tror du hade rätt Spelledare. Jag har i alla fall något att arbeta med! Vad säger du? Du, jag och ett magiskt trollspö?

-Ööööh, jag tror jag måste gå nu! Jag glömde att vattna min kaktus.

-Ja, ja spela svårfångad du. Jag hittar dig senare…..

2016-01-07_17-17-41

Samtidigt ett par bord bort satt Viola Ström, kvarterets självutnämnda elaking och skvaller-brud. Hennes uttryck var mycket talande! Hon hade hört ALLT ting! Frågan var vad hon skulle komma att göra med informationen?

2016-01-07_17-23-47

Något senare spelade hon Llama med sin nyfunna bekant Dominic.

2016-01-07_17-24-35

Såsom han darrade på handen skulle det inte vara några som helst problem att vinna och att förlora var helt enkelt otänkbart. Det fanns helt enkelt inte på kartan!

2016-01-07_17-25-00.png

Eller var det det? Som den perfektionist Dom var kunde han inte låta bli att skryta lite.

2016-01-07_17-28-04

Bloudwed var  förkrossad, ja rentav dödligt förodmjukad. Hur kunde hon låta det här hända henne? Hon var ju häxa för 17 gubbar?!

2016-01-07_17-27-44

Med tårarna rinnande nerför kinderna slog hon ett slumpmässigt valt nummer från telefonboken. Hon behövde få ventilera. Ventilera om sin sorg och förnedring. Valet visade sig falla på Gunther Munch, hennes nyblivna arbetskamrat.

Men raring, sa Gunther med uppenbar omsorg i rösten på andra sidan luren. Du låter förfärlig! Kom över till mig så kokar jag lite kaffe (Ja du kan få något starkare i det om du vill) och så får du berätta för mig vad som tynger dig!

2016-01-07_17-30-34

Innan hon begav sig av till Munch’s hus passade Bloud på att piffa upp sig lite extra. Hon visste inte riktigt varför hon ville göra så. Bara att det fick henne att känna sig fin.

2016-01-07_17-33-33

Hemma hos familjen Munch bjöd Gunther  henne på hemlagad grönsakssallad och de satt kvar vid bardisken i många, många timmar och pratade om allt mellan himmel och jord! Till sin förvåning upptäckte Bloud att hon mådde mycket bättre i hans sällskap. Men varför rodnade hon så fort han tittade  på henne och varför slog hennes hjärta så fort helt plötsligt?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *