Våra Bästa År – Welcome to the Pancakes (Kapitel 2)

Eliza Pancake, kvinnan som alltid har en benägenhet att dyka upp i de mest märkliga situationer. Vanligast har jag träffat på henne joggandes typ ÖVERALLT. Eller på gymmet. Men det är ju för att spel-motorn väljer ut vissa kategorier av simmar utefter deras färdigheter och Eliza har av någon anledning 3 pinnar i tränings-färdigheten. Frågan är dock: Vem är hon EGENTLIGEN?

2016-06-01_20-13-44

Eliza är en kvinna som verkligen uppskattar det goda i livet och hennes dröm är att en dag få kunna bo på ett gods värdig en drottning. Hon är inte där än, men i väntan på att hennes drömmar skall slå in så brukar hon gå till museet, titta på konstverk och drömma sig bort. Det var under en sådan dag som hon fick sin  ide´.

2016-06-01_20-14-15 -De flesta bilder idag är digitaliserade, berättade Eliza för sin nya Väninna Ulrike Faust. Men det är fortfarande ingenting i jämförelse med att titta på en väl målad bild i verkligheten.

-Eller hur? Det är så tråkigt att det inte finns fler gallerier i stan som är tillgängliga för vanliga dödliga. Tänk så mycket bättre världen skulle bli om konst blev tillgängliga för alla istället för bara de rika?

2016-06-01_20-16-00

Efter Ulrike hade ursäktat sig och gått iväg hemåt för att laga middag blev Eliza stående framför en  väldigt vacker tavla kallad ”Björkar i Solnedgång” och funderade. Det låg något i det Ulrike hade sagt. Det fanns alldeles för lite konst att köpa ute i världen. Konst borde inte bara vara något bunden till museum!

När jag först började undersöka vem Eliza Pancake verkligen var slogs jag av två saker: 1) Vad 17 gjorde hon med Bob? Det kan ju varken ha varit hans utseende eller framgångsrika karriär? och 2) Varför hade hon inget jobb? Det jag har kommit fram till hittills är att Eliza måste vara ganska konservativ i att hon tycker att det skall vara mannen som skall försörja kvinnan och inte tvärtom. Kanske hon gifte sig med Bob för att han en gång i tiden hade stora drömmar och visioner om att kunna göra just det? 5 år senare sitter hon här i en finare förort och har inget att visa för det…..

2016-06-01_20-30-36

Det var så idén föddes: Tanken på ett alldeles eget konstgalleri!

Och jag tyckte själv att det skulle bli spännande att undersöka djupare vad att äga en ”butik” faktiskt skulle innebära…

2016-06-01_20-31-16

Eliza började omedelbart att preparera sin make Bob:

-Alla individer borde få skapa något av sitt liv. Ett monument som blir kvar även när man är död och begraven.

-Absolut käresta, vad hade du tänkt dig? 2016-06-01_20-32-43

-Inget stort alls, det finns bara världens sötaste lilla  galleri på Magnolia Promenade till salu just nu. Jag skulle bli världens lyckligaste…. Jag menar, vårt äktenskap skulle absolut bli så mycket mer samstämmigt och starkare av det….

-Alltså, Eliza, älskling, jag vet inte. Du vet att jag ger dig månen och stjärnorna, men det känns lite dyrt faktiskt…..

2016-06-01_20-35-10

– Snuttegubben då, vill du inte att jag skall få uppfylla mina drömmar? Bli riktigt lyckligt? För du vet väl – är jag riktigt lycklig så blir det roligare för dig senare ikväll……

Och resten är som man säger historia….. Tack för att du läste och på återseende! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *