Legacy Challenge – 1.14 (Var försiktig….)

….med vad du önskar, ty du kan få det!

Om någon hade sagt så till Miriam för någon vecka sedan hade hon försökt hålla god min, men antagligen inte lyckats hålla tillbaka ett muntert skratt. Folie-hatt och woo-woo much? Vilket är ironiskt med tanke på hur hon och Severin hade träffats. Med det var så det var: Joednära ut i fingerspetsarna, men med illa tilltygad tro på att något magiskt fanns, åtminstone för henne! Om hon bara hade vetat!

Både hon och Sev hade känt sig lite nostalgiska och sentimentala och bokat in en dejt vid Önskebrunnen den kvällen. Inte för att önska något, det hade de bestämt att avhålla sig ifrån. Utan för att minnas och tänka tillbaka.

2016-07-04_16-55-50

Miriam hade varit i 6 månaden då och det hade varit varmt och svettigt, där hon stått och drömskt småpratat med sin själsfrände, ena armen beskyddande över magen.

-Vet du hade hon sagt till Severine,  ibland känns det som om jag har känt dig hela livet. Fast ändå inte.

-Hur då menar du? Sev såg frågande på henne med höjda ögonryn.

-Jo, ibland kan jag inte låta bli att undra hur saker och ting hade blivit om jag hade mött dig  när jag var yngre. Hade jag trott på spöken när jag var 17 år gammal? Hade jag älskat dig lika mycket?

Han tog hennes båda händer i sina och kysste hennes knogar. Först vänster, sedan höger.

2016-07-04_16-53-57

-Vi är två hjärtan från samma själ min älskade.  Vi har alltid varit samman och kommer alltid att vara samman. Varken tid eller ödet kan skilja oss åt!

Miriams hjärta blev alldeles varmt och mjukt. Hur kunde hon ha fått sådan tur att hitta ett sådant kap? Men ändå…..

-Tänk att få ha upplevt mina svåraste år under tonåren med dig vid min sida. Då är jag övertygad om att inget skulle ha kunnat stoppa oss nu!

-Din önskan är min lag prinsessan!

2016-07-04_17-00-16

Miriam mer kände i magtrakten än såg hur Severin tog myntet han hade lekt med i ena handen (när hade han plockat upp det?) och slängde det med en knyck ner i önskebrunnens mörka vatten.

-Nej! flämtade Miriam till. Severin! Vad har du gjort????

Först trodde hon att hon skulle slippa undan den här gången. Att det var ett otäckt misstag.

2016-07-04_17-01-33

Men sedan kom röken. Den klibbiga, tjocka sötaktiga röken som slingrade sig omkring dem båda och hotade att tränga in i varje por av hennes kropp: Huden, munnen, näsan…. Sedan blev allt svart.

Anteckningar

Jag har varit trött på den här Legacyn ett bra tag nu. Trött på hur Miriams historia utvecklade sig. Trött på hur staden och de boende utvecklade sig. Samtidigt som allt fler roliga/re utmaningar dök upp. Ändå så kämpade jag på då jag faktiskt tycker så mycket om  Miriam och Severine. Vill liksom inte kasta dem och deras kärlek till vargarna. Men nu har jag bestämt mig! Drake Legacy kommer att i och med detta avsnitt att gå i graven. Tack alla ni som har läst så här långt! MEN! Inom en snar framtid kommer ni att få träffa både Miriam och Severine igen, i en helt ny historia!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En reaktion till “Legacy Challenge – 1.14 (Var försiktig….)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *