Guide: Hur du organiserar ditt Custom Conetent

Är du som jag? Älskar du att ladda ner olika former av spelar-skapade föremål, hår, smink, kläder med mera? Börjar du få waaaaaay too many av dessa olika filer och känner en viss panik av dessa mängder? Då kanske du precis som jag skulle må bra av att systemisera ditt nedladdade material och organisera upp det hela. Det är lättare än du tror och här skall jag redogöra för hur du går till väga! Först: Varför 17 skall man egentligen organisera sitt custom content? Är det inte bara att ladda ner och köra?

  • Det finns EN stor andledning att göra det. Men den är nog så viktigt. Förr eller senare kommer det att komma en patch eller ett expansions-paket som kommer att käka dina cc  och moddar till frukost och sålunda få saker och ting att krascha. Har du 10 nedladdade soffor, så är det inte särskilt svårt att hitta boven i dramat och ta bort den till den är uppdaterad. Men föreställ er att du har flera 1000 filer…. Ja, jag antar att ni nu anar vart jag vill komma och är redo att börja organisera!
  1. Som alltid, ta en backup av den mapp som du skall vara och pilla i. Lättast är att kopiera och klistra in alla filer i mods-mappen till t.ex ett tomt USB  -minne så är du på säkra sidan.
  2. Steg nummer två är att vi skall se till att det faktiskt skall finnas utrymme  att organisera åt sidan och nedåt så mycket som det krävs i mod-mappen. Detta gör du  genom att starta upp ett nytt spel och sedan tabba ut tillbaka till mod-mappen igen. Öppna sedan upp filen som heter ”resource.cfg”. Lämpligen öppnar du i t.ex i textbehandlings-programmet Notepad++ eftersom det tillåter dig att spara .cfg filer.
  3. I denna fil vill jag att du klistrar in följande rader:

Priority 500
PackedFile *.package
PackedFile */*.package
PackedFile */*/*.package
PackedFile */*/*/*.package
PackedFile */*/*/*/*.package
PackedFile */*/*/*/*/*.package

Spara och stäng.

4. Nu är det bara att börja organisera dina mappar och cc efter hjärtats lust. Ovanstående ändring av resource-filen gör det möjligt att organisera i 5 led nedåt. Som ni ser så har jag inte så många mappar eller filer för att organisera ännu, men det är bara för att jag valde att göra en total cc-wipeout när Äta Ute släpptes för en månad sedan. Anda kan ha gjort på annat sätt och du på ett tredje… Skapandet är fritt!

OBS! Samma möjlighet till att organisera går tyvärr inte att ge moddar, då de flesta av dessa moddar är script-filer och spelet fixar bara att hitta sådana filer direkt under mod-mappen!

EDIT: Jag har nu lärt mig att script-moddar går att sortera åtminstone EN mapp ner. Så det går tex att ha en mapp under mods-mappen som heter MC för alla dina mc command center filer!

Varmt lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *