HJÄLP! Efter patchen 14 juli 2016 laddar Sims 4 jättesegt!

Jag hade fullt upp med att jobba och slita när senaste patchen släpptes den 14 juli så jag märkte inte av buggen som smugit sig in tillsammans med den förrän jag satte mig ner och skulle spela igår kväll: När du försöker starta upp Sims 4 så tar det sjuuuuuuuukt lång tid att komma förbi den så kallade ladd-skärmen. Alltså, vi pratar Sims 3 proportioner här! Första gången tog det uppemot 10 minuter (!) för spelet att starta upp.  Eftersom en av det stora anledningarna till att jag just älskar Sims 4 så mycket mer än Sims 3 är de snabba laddtiderna så grät jag lite inombords. Imorse hade jag dock energi nog att undersöka närmare vad som hade hänt. Det visade sig att jag inte var ensam och att EA-teamet var medveten om problematiken. Viktigaste av allt: Det finns en lösning!

Lösning

 Ändra namnet på eller  alt. Ta bort mappen Skärmbilder

Den här mappen Skärmbilder hittar du via följande sökväg: Dokument> Electronic Arts > The Sims 4 > Skärmbilder. Mappen kommer att automatiskt att återskapas igen tom när du startar upp ditt spel. Så ingen fara på taket där.

Teorin bakom buggen är att det beror på sk. Bloating (Vet inte om det finns en korrekt svensk term för det?) – ju fler skärmbilder och videos du har i din Sims 4 mapp desto långsammare går det att ladda spelet helt enkelt.

Info om det här och lösningen hittade jag på SimsVIP.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En reaktion till “HJÄLP! Efter patchen 14 juli 2016 laddar Sims 4 jättesegt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *