En ny start – #BuidNewcrest

Det här är alltså fortsättningen från min  RATL utmaning. Miriam och Simon har  blivit ungdomar och även om det fortfarande inte finns några tapeter på väggarna i vissa rum så anser jag att utmaningen är färdig då ett fullt hus ändå är byggt. Nu börjar resten av äventyret. Jag har valt att fortsätta familjen Drakes historia via #BuidNewcrest utmaningen. I korthet går den ut på att via 10 generationer bygga upp Newcrest. Första generationen kräver att As…

2016-09-29_17-49-17

Deras ”lilla” trädgård var inte så liten längre och den hade börjat ge en liten stadig inkomst. Vilket gjorde att Miriam och Simon hade kunnat piffa upp köket lite.

2016-09-29_15-23-46

Miriam fortsatte att dagligen utföra sin yoga-rutin. Den gav henne den klarhet och fokus som hade varit hennes halmstrå när hon var yngre. Men hon kände allt oftare att hennes tankar inte riktigt var där de borde. Att det var något annat som pockade på hennes uppmärksamhet och fokus.

2016-09-29_15-22-58

Och så en morgon kom det välkända illamåendet…..

2016-09-29_15-15-01

Tove växte så det knakade. Hon hade lätt för skolan så på eftermiddagarna så hade hon ofta tid att bara ta det lugnt och slappa med kompisar.

2016-09-29_15-13-26

-Ska det verkligen se ut så där? frågade pojken kritiskt. Min mamma säger att saker  och ting måste växa i ordentliga rader annars är det bara en ecksa…. extrasiell röra. Pojken, som hade följt med Tove hem tidigare kämpade helt uppenbart med att hitta de rätta orden som han hört av sin mamma.

-Så det säger hon? Vad har din mamma mer att säga?

2016-09-29_15-12-35

-Extensiell oreda, jag skall minsann visa dem vad extensiell oreda innebär! Det var tidig kväll och barnen satt inne och åt kvällsmat. Simon såg till att avreagera sig på de arma växterna istället för på någon tvåbent stackare. Efter pojkens hade kämpat med orden en god stund hade han avslutat med:

-Min mammas blommor är i alla fall mycket finare än de här blommorna. Så det så!

2016-09-29_18-21-05

Vid spisen en tid senare så smidde han sina planer. Det var vid spisen alla hans planer tog form. Han var en självlärd kock som lagade allt från varma mackor till tacogratäng.

2016-09-29_18-21-41

-Du kan fortsätta med att förbättra plantorna eftersom det är din passion Miriam, förklarade Simon för henne vid middagen. Jag får helt enkelt se till att hitta ett jobb så att vi kan få in en liten extra inkomst. Enligt mina planer bör det inte ta mer än drygt 5 år att få ihop sparkapital….

-Du glömmer en sak älskling, sa Miriam och smålog. Hon visste att när han kombinerade sin materialistiska sida med sitt aldrig sinade självförtroende – ja då var han svårstoppbar. Du glömmer att vi inom kort inte längre kommer att vara endast tre i familjen…. Miriam lät den sista meningen hänga kvar oavslutad för den dramatiska effektens skull. Det tog ett tag, men sedan trillade polletten ner:

-Du menar….? Ska vi….? Han stammade, fick inte riktigt fram orden.

-Ja vännen, jag väntar barn!

2016-09-29_19-02-50

Men det fanns plötsligt inte så mycket tid att fokusera på familjemedlem nummer 4, eftersom hastigt och lustigt så skulle Tove fylla tonåring. Miriam försökte in i det längsta gömma tårtan som Simon bakat inför den stora dagen. Men utan att lyckas.

2016-09-29_19-19-21

Det fick bli chokladtårta istället. De bestämde sig för att bjuda in några av Tove’s närmaste kompisar.

2016-09-29_19-20-41

De var alla samlade kring bordet när Tove tog i för kung och fosterland för att blåsa ut ljusen på tårtan.

2016-09-29_19-20-51

Med ett pang och en smäll och i en skur av gnistor….

2016-09-29_19-21-01

…förvandlades Tove till inte en vacker ung kvinna, utan en riktigt cool brud och tonåring.

2016-09-29_19-21-54

Hennes andra egenskap (förutom grisig sedan tidigare) blev snobbig och hon fick ambitionen Festprisse. Undrar om huset kommer att stå kvar när hon är färdig?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *