MC Command Center – Så Här Börjar Du!

Så då, nu har du laddat ner och installerat MC Command Center efter konstens alla regler. Härligt! Nu är det i princip bara att tuta och köra. Modden innehåler per default viss grundläggande storyprogression, så är du inte intresserad av att in och pilla, eller inte är kontroll-freak som jag så behöver du inte ändra något mer. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta. Jag tycker ändå att det är på sin plats att förklara lite hur MC Command Center fungerar eftersom många jämför MCCC med  andra storyprogression mods till Sims 3.

MC Command Centers olika funktioner baseras på olika alarm och grupper av regler som modulen kollar emot vid midnatt under designerade dagar under en spelvecka. T. ex så rullar Klubb-övervakning alltid natten mellan tisdag och onsdag, medans graviditets-kontroller görs på olika dagar, beroende vilken livslängd (Kort, normal, eller lång) du kör på och med grundinställningarna så körs de olika kommandona bara mot vuxna simma.

Eftersom det kan ta uppemot en vecka i ett helt nytt spel innan du börjar kunna se effekten av MC Command Center  så kan det lätt hända att man blir orolig att saker och ting inte fungerar som de ska. Därför tänker jag här nedanför redovisa lite hjälpmedel för att kunna kontrollera på vad som händer bakom kulisserna framför allt.

Loggar & Log-filer

Du kommer åt specifika inställningar av MC Command Center genom att antingen klicka på en dator eller en slablet innuti spelet. Det är INTE rekommenderat att göra inställningar av själva settings-filen utanför spelet! Gör du det får du skylla dig själv! När du klickat på en dator väljer du fliken MC Command Center (som även har en liten fin rödsvart ikon) och klicka sedan på MCCC Inställningar högst upp, för att få upp möjligheterna att göra inställningar för loggande av data + vilka menyer du vill skall visas

När du så har klickat på meny-raden MCCC Inställningar… så kommer du till en hel radda andra meny-rader. Vi ska gå igenom varje rad för sig nästa gång, men just nu behöver du bara välja tredje menyn uppifrån: Notiser/Konsoll/Meny Inställningar >Meddelande Log . Genom att välja denna inställning kommer modden att börja l0gga essentiella uppgifter från spelet  i en textfil. Väljer du också Bifoga till Loggfil kommer dín loggfil att hela tiden byggas på allteftersom du spelar och varje gång du startar ett nytt spel. Väljer du att inaktivera denna feature så kommer loggfilen att rensas och börja om från scratch varje gång du startar upp Sims 4 eller en ny spar-fil.

När du sedan startat upp ditt spel igen kommer en text-  fil som kallas för mc_cmd_center att skapas i samma mapp som du har installerat modden i. I sitt ursprungsläge visar den bara följande textremsor:

mc11

Den nedersta raden, är den rad som indikerar att även om du inte har sett något i spelet så är modden aktivt och puttrar på i bakgrunden. Varje gång ett alarm körs i ditt spel kommer detta att loggas här, även om inget sker.

Denna textfil återställs till noll varje gång du på nytt startar upp ditt spel. Om du också klickar Notiser/Konsoll/Meny Inställningar > Bifoga till Loggfil så kommer spel-data att loggas kontinuerligt tills du avaktiverar kommandot och endast rensas genom att du rensar i dokumentet själv.

För att få lite mer kött på benen och användbar information kan du i spelet öppna upp kommando fönstret genom att samtidigt trycka på Ctrl+Shift+c. I detta fönster kan du sedan skriva t. ex get_pop.

get_pop

Get_pop är ett kommando som loggar all statistik om dina simmar  i denna stund. Du kommer åt denna information genom att stänga ner spelet och gå in i mc_cmd_center filen. Om du istället skriver get_pop b så kommer modden att logga ett mer grundläggande statistik:

get_pop-b

Observera att när du använder dessa kommandon – det enda du ser i SPELET är en sifferhänvisning till antal simmar i din värld! För mer info behöver du gå till textfilen….

Du kan få namn på simmar i  specifika grupper genom att skriva in get_pop följt av:

h=gömda/hidden simmar

p=gravida simmar

a=alien simmar

m=gifta simmar

s=singel simmar

f= flaggade/markerade simmar och hushåll

c=karriärer

cl=klubbar

g= spöken

ho = visar om din sim är hemlös eller inte

v=visar vampyrsimmar

all=inkluderar alla tidigare flaggor i en och samma flagga

lot=begränsar resultaten till endast simmar på den nuvarande tomten.

Så genom att skriva get_pop h p a m s f c cl g får du med följande lista där all information om varje enskild sim i hela din sim-värld visas!

get_pop-all

Vill du istället bara listan ordnad efter vad för statistik du vill titta på  så får du skriva in ett kommando i taget.

Att skriva get_pop b skriver över alla andra kommandon. get_pop s lot ger info bara om alla singel-simmar på nuvarande tomt. Kan alltid vara bra att ha…

Notiser & Meddelanden

Notsier är de där blå rutorna som dyker upp titt som tätt i översta högra hörnet. Givetvis så går det att ställa in att du skall kunna se notiser kring saker som sker i spelet orsakat av modden MCCC!
Detta gör du genom att välja följande: Notiser/Konsoll/Meny Inställningar . Sedan kan du välja ”Visa Notis vid Åldrande” eller ”Visa Dödsnotiser”. För giftemål och graviditeter får vi gå tillbaka några steg och välja: MC Pregnancy> Graviditet, annan > Meddelandeinställningar och MC Pregnancy > Giftemål, annan > Visa Giftemåls Notiser. I början, när du bara vill veta att saker och ting fungerar så kan du slå på att visa notiser om ALLA simmar och om ALLT. Detta blir en oerhörd stressfaktor efter ett tag så då kan du sedan välja i vilken detalj du vill att saker och ting skall visas: Kanske vill du bara se information om simmar som är släkt med dina aktiva simmar? Kanske är du istället mer intresserad av få detaljerad information av simmar som är i en romantisk relation med någon av dina aktiva simmar? Valet är ditt!

En liten bonus-not: From senaste uppdateringen kan du se vilken inställning som är aktiverat och vilken inställning som är standard:

>Valt alternativ [ ] Standardval

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En reaktion till “MC Command Center – Så Här Börjar Du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *