MC Command Center – MCCC Inställningar – Del 1

Jag frågade i en simtastisk facebook grupp jag är med i vilken del folk helst skulle vilja att jag skrev om först. Och med god marginal blev det MCCC inställningar. Vilket jag iofs tror är resultatet av att folk inte egentligen vet vad just denna bit gör… Så sorry foalks, en del av er kommer att bli besvikna! 🙂 Men vi kommer till det roliga(re) snart!

Så, låt oss då prata om MCCC inställningar! Den flik som dyker upp högst upp i menyn efter att du har klickat på MC Command Center i datorns pajmeny. Följande små inställningar kan du pilla på här under:

 1. Auto-Spar
 2. Relationsinställningar
 3. Notiser/Konsoll/Meny Inställningar
 4. M.m (Resten kommer i nästa post)

Här ska jag försöka berätta lite kortfattat vad de olika sakerna gör. Ofta lär man sig bäst genom att faktiskt lattja runt lite själv. Glöm för jösse namn inte att skapa en backupp fil innan du kör igång!

Auto-spar

När jag spelade Sims 3 så var Autosave som ingick i NRAAS min livboj. Jag kunde bli så fast i spelet att jag helt glömde att spara. Så *pooof* hängde sig spelet och 4 timmars spelande var borta….. Med Autosave hände detta inte (särskilt ofta). Samma funktion finns på MCCC men är något svagare i funktion. Det är dock mer EA´s spelkonstruktion vi skall klaga på i så fall inte modden! Anyhow, här nedan följer en liten diskussion kring de olika inställningarna:

 • Använd Auto-spar Självförklarande tycker jag. Här väljer du om du vill ha autospar påslaget eller inte. Standard och default är avslaget.
 • Välj Auto-spar namn Här kan du välja vad du skall kalla dina sparfiler. Tex Legacy. Standard är MC Save.
 • Välj Auto-save spar nummer Det här kan vara lite mer komplicerat att begripa. Men vi får gå tillbaka till hur EA har valt att ordna sparfilerna. De görs via hexadecimaler. Så det innebär att du väljer en startsiffra mellan 2 och max siffra över miljonen. Alla andra sparfiler kommer att följa  i numerisk ordning därefter. Så väljer jag t. ex 123 så heter första sparfilen Legacy 0000000123 och nästa Legacy 0000000124 och så vidare. Onödigt krångligt. Men det är så det  behöver vara tyvärr.
 • Antal spar-nummer Lättare att förstå än ovan (hoppas jag). De antal sparfiler som skall skapas innan vi börjar om på nytt igen. Väljer du t. ex 3 här så blir det Legacy 0000000123, Legacy 00000000124, Legacy 00000000125 och sedan fjärde gången som sparfilen kickar igång så börjar det om på Legacy 0000000123 igen.
 • Auto-spar typ Här kan du välja om spelet skall spara baserat på sim-tid eller egen-tid. Jag brukar välja sim-timmar för jag tycker att det är det som är mest stabil från spelets sida. Det känns ibland att spelet inte riktigt kan klockan. Så ju kortare intervaller desto mest korrekt helt enkelt. Som arbetande småbarnsmamma så fungerar det inte att köra egen världs tid….
 • Auto-spar antal Helt enkelt hur långt intervallet skall vara mellan spartillfället. Från 1 – 24. Beroende vilken spartyp du väljer kan det bli mer eller mindre extremt 🙂

Det som bör tilläggas här är att för att du skall få en fullt fungerande spar-meny med de namn som du ger dina filer så bör du starta med en helt tom save-mapp. Mer om hur du gör det och får en backup till dina sparfiler hittar du här! En annan aspekt  som folk behöver  vara medvetna om är att om du spelar ditt spel på högre fart än normal så kan timingen glitcha lite. Och det verkar tyvärr inte som det sker någon auto-save om det pågår ett event eller om du är i byggläget. 🙁

Relationsinställningar

EA har sina egna idéer kring hur relationer mellan Simmar skall hanteras och introducerade för ca ett år sedan det fruktade ”relationship culling” via en patch. RC drabbar främst de som kör ”rotational play” och alltså växlar ofta mellan aktiva spelade familjer. Relationer som anses obetydliga kommer att tas bort när du byter mellan familjer. Familjer och vänner kommer inte att raderas. Men, problemet är att relationer minskar över tid. Så om du inte håller liv i dessa så kommer även sådana relationer att raderas över tid ändå. Så när du kör Rotational Play så kommer du vid varje skifte behöva återintroducera dig själv mot alla igen, inklusive klubbmedlemmar (Hämtat från: http://sims4.crinrict.com/en/2016/06/culling-what-is-it-and-what-does-it-do/)

Men frukta icke! Under MCCC Inställningar så kan du välja mellan följande inställningar:

 • Stäng av all Relations Culling
 • Behåll Relations Culling enligt EA
 • Eget inställd Culling – om du har modulen MC Clean installerad så kommer de inställningar du väljer där att gälla istället!

Mer i detalj vad dessa gör kommer jag att ta upp när jag skriver om modulen MC Cleaner

Notiser/Konsoll/Meny Inställningar

Delar av det har vi redan pratat om här. Det som finns kvar att skriva om är att det finns två val här som gör att du kan välja bort om du vill att MC Command Center’s mer specifika menyer skall visas om du klickar på MCCC på ett relationsfönster (Individuella inställningar) eller brevlådan (Fusk).

Konsoll Kommandon Inställningar

Inbyggt i Sims 4 finns en hel del trevliga kommandon som vi i vanliga fall enbart får tillgång till genom att skriva in ett fuskkommando. Fruktansvärt petigt och himla lätt att stava fel. Med denna inställning i MCCC så kan du mycket lättare aktivera dessa konsollkommandon! De kommandon som vi har tillgång till är:

 • Full Edit CAS
 • Testing Cheats
 • DeBug Kommandon
 • Buy/Build Kommandon
  • BuyDebug
  • MoveObjects
  • Free Build
  • Ignore Unlock

Telefon SMS

Vet i ärlighetens namn inte varför just den här inställningen finns just här. Men för alla er som tröttnat på alla evinnerliga SMS från ”kompisar” till dina simmar kan du nu lugnt ställa telefonen på ljudlöst och här välja vilka event du skall få notiser om när någon skickar ett SMS till din sim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “MC Command Center – MCCC Inställningar – Del 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *