MC Command Center – MCCC Inställningar – Del 3

Då fortsätter vi att rådda lite mer i MCCC Inställningarna. Här kan du hitta Del 1 och Del 2.

Observera att sedan de första två delarna av den här guiden skrevs så har utseendet för MCCC Inställningar förändrats något. Därför hittar du numera Pausa vid ny Zon och Sätt tillbaka böcker under en flik under MCCC Inställningar som heter Övriga Inställningar. (OBS! Detta är giltigt from version 3.2 av modden!).

Övriga Inställningar (forts.)

Spel Tid Hastighet

Så här är det: En sim sekund är i realtid 25 millisekunder. Detta kan man säga och tycka som man vill om. Ibland vill man att det skall gå snabbare ibland långsammare. Det kan du mha MC Command Center! Du kan ställa in spelhastigheten mellan 1 och 1000 där värden över 25 får tiden att gå långsammare och under 25 går tiden snabbaee i spelet. Observera att spelmekanismerna i spelet är uppbyggda och egentligen låsta kring 25 millisekunder. Så om du ändrar och meckar med tiden så kommer du att se konsekvenser av det. Simmarnas jobb/skol-klocka kommer att bli osynkade och/eller så kommer  saker och ting ta mycket längre tid att utföra t. ex. Så det är inte en ändring som görs rakt av bara.

Sim Dör På Tomt

Det finns ett kommando om du klickar på en Sim (gäller alla simmar)  > MCCC >Kommando > Döda Sim som tillåter dig att döda av specifika simmar efter eget huvud (Mer om det senare). Gör du detta så kommer Liemannen som sig bör. Sim Dör På Tomt är inställning som endast ”tillåter” Liemannen att dyka upp om personen dödas (eller dör ”frivilligt”) på en tomt. Sker det på gatan eller liknande så förvandlas simmen bara till ett spöke på en gång. Skulle tro att detta är en inställning som finns eftersom om en sim dör utanför en tomt lämnas där urnor som bara står och skräpar och som du inte kan komma åt. Men jag är inte säker…

Justering av Färdighet

Den här inställningen låter dig ändra inställningarna för hur svårt eller lätt det är för en Sim att öka på sina färdigheter (exempelvis Logik eller Karisma). Skalan går från – 10 till 0 till 10.

Maximal Hushålls Storlek

I ett omoddat spel kan du bara spela 8 eller färre simmar samtidigt i ett aktivt hushåll. Med denna inställning så kan du ställa in så att du kan ha upp till 25 simmar per aktivt hushåll. OBS! Denna inställningar hjälper dig INTE att ändra eller lägga till Simmar i Skapa en Sim (CAS). För denna funktion kan du gå hit.

Varaktighet Ålder

Här kan du ställa in antal simdagar du vill att varje sims livsstadie skall ha (Bebis – Småbarn – Barn – Tonåring  – Ungdom – Vuxen – Åldring).

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *