MC Command Center || MC CAS

Då så – då är det dags för nästa modul och flik i MC Command Center , som närmast kan liknas vid en Swiss Army Knife mer än något annat. Väldigt multi-användbar alltså! Den här vändan skall vi snacka om MC CAS.

MC CAS

MC CAS handlar om allt du kan tänkas göra, förändra eller begränsa på dina Simmar när det gäller deras fysiska utseende: Kroppsform, gångstil och hudfärg. Vissa saker här är som vanligt bara för icke-aktiva, icke-spelade NPC simmar andra saker gäller även för spelade simmar.

Definiera Utseende Mall

Det som verkligen var nytt inom Sims 4 var att du verkligen kunde leka med kroppsmallarna i CAS. Ville du ha en sim med getingsmal midja, och trollstora fötter, ja då var det bara att dra med musen och klicka. DUM (sorry det var bara en för bra förkortning för att kunna låta bli) låter dig att detaljstyra inom vilka värden du vill att varje kroppsdel hos dina NPC skall falla. Du kan ställa in beroende på kön och ålder (tonåring och uppåt), och inställningarna sträcker sig från -100 till 100.

Aktivera Utseende Mall

Här kan du ställa in när du vill att modden skall screena för simmar att ändra fysiologi på. De inställningar som finns är:

  1. Manuell Kontroll (Du bestämmer själv när screening skall ske
  2. Ålders Kontroll (Kontroll sker varje gång en sim åldras, den mest effektiva autonoma metoden)
  3. Zon Kontroll (Körs VARJE gång en sim zonar in i en ny zon, EXTREMT prestandakrävande och ineffektivt)

Övervaka Kroppsbyggnad

Styr om MCCC skall köra kontroller av fetma/tränade gränserna. Ni vet de där två reglagen till vänster om sim-kroppen när är i CAS? Dessa två har jag fortfarande inte kommit på vad de kallas på svenska, därför har de helt sonika döpts av mig till tränad och fetma. Jätte-orginellt jag vet…

Manlig Tränad/Fetma Gränser & Kvinnliga Tränad/Fetma Gränser Här ställer du in, mellan -100 och 100 på varje vilka gränser du vill att spelet skall screena för om du har aktiverad inställningarna ovan.  Puh! Enkelt vad?

Avkomma…. Här kommer de enligt mig RIKTIGT intressanta inställningarna i den här modulen!

  1. Använd Förälders Fysiska Attribut Istället för att skapa en tonåring helt slumpmässigt som EA gör så utgår modden föräldrarnas värden! Observera att modden måste köra utefter Lamarcks och inte Darwins ärftlighetslära: Även om föräldrarna var trådsmala när de FÖDDE sin bebis så kommer denna bebis ha stor chans att åldras upp väldigt storvuxen som tonåring om föräldrarna DÅ överstiger fetmagränserna. Ja, ja – man kan inte få allt…
  2. Förälder Värden Procent Varians  Bli inte oroliga! Vi skall INTE börja snacka matte och statistik här. I korthet går den här inställningarna ut på att införa ”mutationer” i simsvärden. Om du väljer t. ex 15 så innebär det att en förälder med t. ex fetmavärde på 50 kan få en tonåring med samma värde mellan 35 och 65. Det gör till viss del att vi slipper copy/paste klonerna delvis. Gäller för både aktiva och icke spelade simmar.
  3. Använd Förälders Hudton Istället för mixa och matcha så väljs EN av föräldrarnas hudtoner. Var guld värt för mig när jag försökte köra en Rainbowcy i en av mina Legacies, men jag kan tänka att det finns även normala hudtoner och overlays som detta är nödvändigt för.
  4. Hoppa över Blåa Bebisar Om du har expansionspaketet Dags Att Jobba och har rymdaliens tillgängligt så kommer eventuella människa/alien hybridbebisar inte längre anta blå, lila eller blå hudton. Dessa hudfärger kommer också att saknas hos de mänskliga hudfärgerna

Ändra Gångstil vid Åldrande & Ställ in Gångstil Samma princip som vid Utseendemallen ovan, men i det här fallet så innebär det inställningar gällande gångstil och biologiskt kön och ålder.

Det där med att ställa in storleken på kroppsdelar etc, något som är väldigt visuellt när du skapar det, mha numeriska värden är för mig väldigt förvirrande. På grund av detta (och säkert massor av anledningar som jag inte kan komma på) kan du logga en sims nuvarande värde genom att: Klicka Sim >> Välj tårtbiten MC Command Center >> MC CAS >> Logga Utseende Detaljer. Det skapas då en text-fil (filändelsen kan behövas ställas om) som med alldeles för många decimaler visar på just den simmens specifika kroppstyp. Namnen på varje kroppsdel är på engelska. Genom att klicka på en Sim och välja MC Command Center >> MC CAS  >> Klipp/Klistra kan du göra exakt samma inställningar som jag beskrivit ovan, men på en individuell sim genom att antingen välja kopiera utseende,  kopiera ansikte eller kopiera hudfärg.

Det var MC CAS i en liten snabb genomgång det. Nästa vecka skall vi kika på MC Career!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *