Drifter Challenge || House 003 || Kapitel 8

Cassandra var mycket förtjust i att höra sin Mor berätta om hur hon och Cassandras mormor Autumn hade tagit sig upp i världen genom att verkligen börja från botten. Därför, när hon fyllde Ungdom tog hon sitt pick och pack och flyttade ut till Sultry Springside i Oasis Springs. Det var inte samma område som hennes mormor hade börjat i. Men nästan.

Cassandra försökte verkligen göra det bästa av situationen. Men att leva av bara det marken och vattnen gav henne var inte lätt. Framför allt inte när hon ganska omgående drog på sig hög feber.

Men familjen Drifter är ganska ökända för att vara envisa, så Cassandra förträngde och motade bort febern och gick och fiskade istället.

Hon påbörjade också en liten köksträdgård. Det var inte mycket för världen just nu: Lite lök och en tulpan hon hittat vilt tidigare. Men det räckte och blev över för henne ansåg hon.

Men att leva i det förflutna, som hennes mamma och mormor hade gjort hade en stor nackdel: Hon var ALLTID hungrig!

Bianca, som nu var en rosa-hårig åldring och pensionär kom oftast över och gav välmenande råd. Ofta handlade det om självklara saker som att aldrig torka sina kläder i söder (Allting går ner i väst, och söder-gök är … ja ni vet). Men ibland var hennes råd nästan vettiga. Bianca pratade om en magisk grotta där fisken flödade och regnbågar fick en att känna det som om man hade gått på ”the-yellowbrick-road”. Vart denna grotta låg mindes hon dock inte…

När Cassandra försökte fråga ut sin Mor om ytterligare information blev Bianca kort i tonen och fick en rynka mellan ögonbrynen.

-Du säger att du vill klara dig själv som jag och din mormor Autumn gjorde? Kanske inte läge att fråga om Paradiset då? Det är en hemlighet jag tar med mig i graven!

Även om Biancas ord sved så tog det inte lång tid innan Cassandra kommit över dem. För trots allt – hon hade sitt egna lilla paradis på jorden precis här!

Och absolut inget kunde slå utsikten från badrummet! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *