Amore Legacy Challenge || Chapter 1.4

Hela Lördag morgon stod Lucky framför spegeln och funderade på vad hon skulle ha på sig. Sedan blev hon arg på sig själv. Hur fånig var det inte? Det var ju inte som om hon skulle gå på en dejt eller hur? Hon skulle bara hem till sin bästa kompis och se hur hon bodde tillsammans med sina två rumskamrater. Varav en av dem råkade vara en kille. Till slut gav hon upp och tog på sig en enkel vit blus till den bekvämaste kjolen hon kunde hitta. Över det satte hon på sig en olle som hennes mormor hade stickat åt henne.

Liberty bodde i ett trevligt tvåvåningshus som hon hyrde tillsammans med en tjej som hette Summer. Summer Holiday var en gladlynt tjej som välkomnade Lucky med ett varmt leende och en stor kram.

Och så var det då Scott….

Scott Travis var sonen till Summers mammas affärsbekant eller något liknande. Lucky var inte riktigt säker på hur det hängde ihop. Relationen kunde beskrivas som komplicerad i alla fall. Han hade flyttat in hos tjejerna för bara någon månad sedan när det visade sig att de behövde ytterligare en person till för att gå jämt upp när det gällde hyran.

-Var var du när vi behövde dig, teaterviskade Liberty inte allt för diskret till Lucky när Summer gjorde en lång utläggning om att de egentligen inte ville ha en kille som bodde hos dem. Men att de var tvungna för att hålla en viss standard i livsstil.

Scott var blond och hade sammetslena bruna ögon var Lucky snabb att konstatera. Tydligen var han en riktig datornörd och han hade satt sina kunskaper på prov genom att börja jobba som live-support 50% av sin tid. Resten av tiden la han på att komma på en riktigt bra app som skulle göra honom världskänd. Det skulle ske vilken dag som helst nu hävdade han.

-Wow! Det låter så häftigt, utbrast Lucky! Att vara egen-företagare och så där. Har du skapat många appar tidigare?

-Nej, det här är min första app. Men jag har hur många planer som helst förstår du. Väntar bara på att få skriva kontrakt med ett hindu-företag. De är en klar växande stjärna på nya företags-himlen. Yup. De gick från 50 följare till 150 på Simstagram på bara en vecka.

-Menar du inte INDIE-företag? Som i Independent?

-Det var ju det jag sa, eller hur?

Scott fortsatte att prata  och prata och prata om sin strålande vision om det stor-företag som han ämnade bygga upp. Han väntade som sagt bara på sitt stora genombrott. I säkert 10 minuter gav han Lucky en lektion i appar, simtube, influencers och allt annat teknologiskt som Lucky var säker på att hon inte alls egentligen behövde veta. Men hon hade inte hjärta att stoppa honom. Han följa sin dröm och sin passion trots många gropar i vägen var något som hon kunde känna igen sig i. Och så var han ganska söt också.

-Din flickvän måste vara väldigt stolt över dig, hörde Lucky sig själv plötsligt säga. I bakgrunden kunde hon höra hur Liberty och Summer nästan bröt ihop av munterhet. Liberty armbågade henne menande i ena sidan. Men det brydde hon sig inte om.

-Nej, nej jag har ingen flickvän. Jag tror på att vara fokuserad på en sak i taget och just nu är det min programmering som gäller.

-Så om jag bjöd ut dig på middag så skulle du inte vara intresserad? Lucky hörde hur dumt det lät, men hon kände ändå att

Scott låtsades ganska odiskret att han inte hade hört vad Lucky frågat och vände sig snabbt till Summer med en lätt anklagande ton:

-Så det här var varför du ville att jag skulle offra min tid att finslipa SimsShape? Du vet att jag är på gränsen till genombrott. Varje sekund av finslipning räknas.  Jag har inte tid till att då ut på en torr och tråkig middag med en snusförnuftig brunett. Rödhåriga är min stil.

-Pyttsan, du vet lika bra som jag att du inte är närmare ett genombrott idag som du var igår. Vad skulle det skada om du faktiskt gick ut och roade dig bara för en kväll. Släppte skärmen en liten stund. Dessutom blir jag och Liberty galna av att ha dig vankandes omkring här dag som natt. Du måste skaffa dig ett eget liv snart eller…

-Så…. eh… jag tolkar det som ett nej alltså? Vad säger du? Kan jag lägga till dig på Simstagram så kan vi hålla kontakten kanske. Eller ? Jag vet inte… Lucky bannade sig själv för att hon plötsligt lät sig själv känna som en tonåring igen.

-Älskling, du verkar rar och så där. Men mitt schema är fullbokat just nu. Du kan väl ringa mig igen, typ… aldrig.

Efteråt kunde Lucky inte komma på om det var hans totala brist på intresse som frustrerade henne mest. Eller om det var det faktum att även om Scott hade dissat henne så hårt man bara kunde göra så kunde hon inte sluta tänka på honom. Attans också! Hon hade verkligen inte tid för det här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *