MCCC 4.3.1 är ute!

För en dag sedan så släpptes nya MC Command Center 4.3.0!  Ni hittar den på det vanliga stället. I och med att denna utgåvan är ganska mastig så tänkte jag att jag ska göra något som jag tänkt göra jätte-länge: Översätta ändringsloggen för er som kanske inte tycker att engelska är sådär jätte-lätt… Översättningarna kommer INTE att vara ordagranna. För fullständig information var vänlig kika på orginalet!

 • Möjligheten att ”Logga Sim Detaljer” har lagts till som val i Sim Kommnado menyn. Fungerar på i princip alla utom Liemannen. Det ger en möjlighet att registrera flera olika typer av information. PROVA! Fungera bara på Simmar som är på den aktuella tomten. En logfil med detaljer kommer att skapas i foldern för Sims 4 moddar. För att logga detaljer om de som inte befinner sig på nuvarande tomt skriv in ”sim_det förnamn_efternamn” och dialogfönstret för detta kommer att komma upp.
 • Problemet med att födelsenotiser bara publicerades om den aktiva Simmen är släkt med gravid sim har fixats. Nu kontrolleras båda föräldrarna mot släktskap och bestämmer om en det ska publiceras en notis även då det är bara är den gravida Simmens partner  som är släkt med aktiv Sim. Hänger ni med? 🙂
 • Det har ändrats hur bortgallring fungerar när det gäller spöken. EA ändrade bortgallring några uppdateringar sen så att Simmar som har gallrats bort inte längre blir raderade utan markerade som gömda. Ungefär samma sak händer när spöken släpps fria till underjorden. Vilket gav resultatet att när spöken släpptes fria till underjorden, om de hade flaggats som ”Aldrig Gallra”, så fick det spelet att inte gömma dem. Detta fick saker att inte fungera i huvud-spelet. Nu finns det en ny flagga som är specifik för spöken att ”Aldrig Radera”. Spöken kan fortfarande släppas fria till underjorden, men spelet kommer inte att ta bort dem. MC Cleaner kommer inte heller att radera dem och att använda MC Cheats för att radera alla spöken kommer inte heller radera dem. ”Aldrig gallra” flaggan är ENDAST för levande Simmar. När de dör, om de har flaggats med ”Aldrig gallra” så kommer denna flagga att ändras till ”Aldrig radera” automatiskt. Om du återupplivar en Sim så kommer denna flagga att ändras tillbaka till ”Aldrig gallra” igen.
 • Som ett resultat av ovanstående förändring så kommer MC Cleaner inte längre att ha ett val att Rensa Spöken. Det har ändrats till Rensa Bortgallrade Simmar och kommer att köras mot spöken när de har släppts fria till underjorden eller mot en sim som har gallrats bort. Att rensa bortgallrade Simmar hoppar över alla Simmar som har flaggats att Aldrig Gallra eller spöken som flaggats att Aldrig radera.
 • Deaderpool har sett över det faktum att det har rapporterats att skelett som fritt vandrat runt i världen. Enligt honom så ska EA’s nya kod för Djungeläventyr förhindra att det händer. Det enda ställe som skelett tillåts som standard är i Tempel-zonen. Det verkar som, enligt DP som ett problem med en annan mod än MCCC. Behöver alltså inte åtgärdas.
 • Fixade ett problem där användare kunde kopiera klädsel/ansikten/makeup/vad-som-helst från en Sim, ta bort samma Sim från spelvärlden, vilket gav ett felmeddelande vid försök att klistra in detsamma på annan Sim senare. Detta kunde också hända när någon försökte kopiera något från en Sim, gå tillbaka till Huvudmenyn, öppna upp en annan sparfil och försöka klistra in. Detta är nu löst!
 • Problemet med att spöken ibland betalar underhåll till sina barn är löst. Även bortgallrade spöken och spöken i underjorden slipper betala underhåll till sina barn. Nu behöver inte någon betala underhåll för hundvalpar och kattungar som är adopterade av andra familjer.
 • Det finns en ny inställning: ”Tillåt Hemlösa att Flytta in” i inställningarna för MC Population (MCCC > MC Population > Flyttinställningar >Tillåt Hemlösa att Flytta in. Den här inställningen tillåter simmar i hemlösa hushåll att bebo tomma hus på tomter i olika grannskap. Bara hus med åtminstone en säng i Tomt-info kommer att vara godkända att flytta till. Default är True, vilket är hur MC Population har hanterat hemlösa som flyttar in fram tills nu.
 • Ett nytt kommando har lagts till, ”release_ghosts”. Det här kommer att ändra alla spöken i dolda hushåll till att vara frisläppta till underjorden. Egentligen skulle det redan vara så här via EA kod, men det har funnits problem och buggar i koden tidigare. Det är möjligt att se om din värld  har det här problemet genom att gå till din brevlådas MC Cheats meny och välj ”Avgömifiera Gömda Hushåll”. Om det finns många spöken i den här listan, så är inte spökena frisläppta till underjorden  på ett korrekt sätt.  Att köra detta kommando kommer att fixa detta, men dessa spöken kommer att försvinna från ”Avgömifiera Gömda Hushåll” och överallt annars som de kan väljas ifrån, precis som ”Släpp fri till Underjorden” gör i ett icke-moddat Sims 4 spel.
 • Ett nytt kommando har lagts till för Borttagnings Fusk under brevlådans MC Cheats dialog: ”Radera bortgallrade Simmar”. Det här kommandot kommer att ta bort alla Simmar som gallrats bort av Sims 4 eller spöken som har släppts fri till underjorden, men inte de som har flaggats att ”Aldrig Radera”. ANVÄND PÅ EGEN RISK!
 • När en NPC Sim har flaggats för att vara hetero – eller homosexuell endast, så är deras genuspreferens också maxad via den flag-inställningen. Så en manlig Sim flaggad för att endast vara heterosexuell, kommer omedelbart få sin kvinnliga genuspreferens maxad och deras manliga preferens satt till noll. Detta är ett sätt att ändra genus-preferens på NPC karaktärer i spelet efter eget tycke och smak då dessa preferenser stannar kvar även om man tar bort flaggan på denna Sim.
 • En ny undermeny till ”MCCC >MCCC Inställningar >Övriga Inställningar” menyn har skapats: ”Behovs Degradering” Bebis Behov Degradering Procent” har flyttats hit. Möjligheten att styra degradering av behov för vanliga Simmar, vampyrer, hundar och katter. Alla dessa kan ställas in för sig. Oförändrade så är denna inställning 100. Vill du att att behoven ska minska långsammare skriver du en siffra <100, fortare >100. Noll innebär att behoven inte degraderas alls.
 • Problemet med kommandot ”Aktiv Glömmer Alla” och ”Aktiv Glömmer Absolut Allt” inte fungerade har fixats.
 • Ett fusk att Radera Husdjur har lagts till brevlådans MC Cheat Borttagnings meny. Detta inkluderar val att ta bort katter och hundar separaat, så väl som valet att bara ta bort hemlösa katter och hundar eller alla katter eller hundar.
 • En ändring hur Tonåringar hanteras vid utflytt av Sims. De räknas nu, i det här fallet som ”vuxna” och är alltså tillåtna att ta hand om barn, småbarn och husdjurö Observera att om inställningen för Flytta Familj är aktiverad, så kommer familjen fortfarande att hållas ihop oavsett.
 • Fel (antagligen pga någon annan graviditets-mod) då en tonårings gravid-mage inte växte som den skulle har fixats till.
 • En ny inställning för Separations Inställningar har lagts till (MC Pregnancy > Separation Inställningar). Det här innehåller nya inställningar för en ny Skilsmässa/Göra-slut funktionalitet.
 • Det finns en ny inställning för att Göra slut, Par Relationer Förändring (MC Pregnancy >Separation Inställningar >Par Relationder Förändring Procent). Det här är den huvudsakliga inställningen för att separationer skall ske. Om den är ställd på 0, som den är i grundläget, kommer ingen att göra slut eller att separera annars, för allt som kan höja eller sänka en relation mellan två Simmar (och det finns en del), används denna procent för att avgöra om modifiering till relationen skall göras eller inte. Efter att alla faktorer har kontrollerats så kan relationen antingen förbättras, eller försämras. Om det försämras tillräckligt mycket så att antingen nivån på vänskap eller romantik sjunker under 0, så kommer de att göra slut. Annars så kommer en notis att meddela om deras relation förbättrats eller försämrats.
 • Det finns en ny inställning för Separationer: Separation Flytt av Sim (MC Pregnancy >Separation Inställningar >Flytta ut Sim vid Separation). Den här inställningen hjälper till att bestämma vem i ett par som flyttar ut vid en separation. Observera att den som flyttar alltid kommer att flyttas till ett hemlöst hushåll! De kommer inte att flyttas till en tom, även om de bodde på en tomt tidigare! Om den här inställningen är noll kommer ingen flytt att ske. Annars, om föräldrarna till en av Simmarna bor tillsammans med dem så kommer alltid den andra Simmen att vara den som flyttas ut. I alla andra fall, om det är ett heterosexuellt par så får det att välja om antingen mannen eller kvinnan ska flytta ut. I en samkönad relation kommer detta att avgöras slumpvis.
 • Det finns en ny inställning om barn till paret ska flyttas med eller inte vid en separationsflytt. Noll för aldrig, och 100 för alltid. Däremellan för slumpen.
 • Det finns också en möjlighet att se notiser om par som skiljer sig.  Detta kommer även att avspegla sig i mc_cmd_center. log filen.
 • En MC Career bug har fixats
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *