Spelregler || Sims 4 Legacy Challenge på Svenska

Följande regler och begränsningar är de du måste följa när du spelar Sims 4 Legacy Challenge. De finns främst här för att balansera utmaningen och bibehålla en grad av svårigheter när du spelar genom dina 10 generationer.

 1. Inga fusk/hack/moddar som ger dig ett övertag över någon som inte använder sig av dem. Det är du som spelare som har tolkningsföreträde här. Men några exempel: Fusk some kaching eller motherlode är inte OK. Men att använda olika cc när du bygger ditt hus är det. Jag anser själv att delar av modden mc command center är ok, specifikt funktioner kring story progression. Andra delar från mccc är väldigt mycket onödigt övertag (exempelvis att ställa in hur fort din sim ökar sina färdigheter).
 2. Du får INTE börja om när något hemskt händer. Eldade du upp huset pga du saknade brandvarnare? Dog din arvinge av dåligt tillredd fugu? Fick du en pojke när du ville ha en flicka? Spelar ingen roll! Det är vad det är, spela vidare. Det är dessa chansartade saker som gör spelet mer spännande. Du får däremot börja om pga spelet craschade, en glitch eller bug eller andra tekniska problem.
 3. Du får inte flytta in eller slå ihop andra simmar till din Legacy Familj, förutom en Sim som ska hjälpa till att skapa nästa generation, aka ”Partnern” (Se delen om Partners för mer info. Du kan flytta in mer än en äkta hälft. Icke-arvinge familjemedlemmar får lämna familjen. Men när de väl har flyttat så får de aldrig flytta in igen.
 4. Din Legacy Familj måste stanna på samma tomt under hela utmaningen (semster inkluderas inte). De får (och uppmuntras att) utveckla sitt hus, men de får inte flytta in i ett nytt hus. Rum kan du importera  så länge din familj betalar fullt pris för byggandet av rummet.
 5. En Sim får använda sig av någon form av anti-åldrande  EN GÅNG under sin livstid. Detta inkluderar att dringa ungdomselexir eller att mjölka koplantan på livselexir. Alla fusk som fryser åldrande eller förlänger (eller förkortar) livslängd är ottilåtna. Livslängden måste vara inställd på NORMAL.
 6. Du får inte ändra en Sims nuvarande ambition. Undantaget är vid en fullbordad ambition. När detta sker, får du välja fritt en ny ambition, så länge det är en som de inte redan har fullbordat.
 7. Du får INTE återföra en Sim tillbaka från de döda efter det att liemannen tagit dem. Du KAN be liemannen skona
 8. Du får inte flytta/gifta bort den sim som för närvarande håller titeln som Arvinge. Alla andra barn i den generationen (allmänt kallade för ”spares” kan flytta eller giftas bort. När en Sim väl flyttar ut, är de ej längre valfbara som arvingar, även om förhållanden ändras som gör dem den rättmätiga arvingen.
 9. När du spelar Legacy Challenge, så är din legacy familj den ENDA familj du får spela i den sparfilen. Du FÅR flytta in nya familjer in i grannskapet under utmaningens gång (Observera att de bara kan användas som vänner, men inte äkta hälfter) men du får inte spela med dem.
 10. Du får följa med din Sim till deras jobb i de aktiva karriärena Doktor, Kriminalare, eller Vetenskapsman. Eftersom dessa karriärer inte har några förgreningar, så räknas att nå toppen av dessa karriärer som ”båda grenar” i Natur kategorin.
 11. Önskebrunen från Romantiska Trädgårdsprylar kan användas EN gån per Sim under deras livstid. Så använd din önskan vist.
 12. Om du har expansionen Stadsliv och gifter dig med en Äkta Hälft med aspirationen ”City Native, får du mha slumpen ge denne en ny aspiration.
 13. Du kan stata med en Utomjording eller Vampyr grundare, och få Utomjordiska eller Vampyr  arvingar. Om du startat med en Vampyr grundare tänk på att vampyrer är odödliga. Det är upp till dig att bestämma vad du ska göra med den äldre generationen. Du får vara hur grym du vill!
 14. Vilken Sim som helst i hushållet kan vara ett småbarns vårdnadshavare. Alla föremål som har lagst till med Småbarnsupddateringen är tillåtna.
 15. Du behöver inte slumpa fram tomt egenskaper. Du får välja och vraka precis så mycket eller lite som du vill.
 16. Om du har gamepacket Föräldraliv så är alla föremål och interaktioner däri tillåtna.
 17. Om du har expansionspaketet Hundar och katter så kan du adoptera husdjur, men det finns inga officiella regler gällande att du MÅSTE adoptera en hund eller katt etc.

Partners

En partner får inte ta med sig några pengar när de flyttar in/gifter in sig i familjen. För att förhindra detta, så kan du sammanfoga familjer med varandra innan du flyttar in dem. En Sim som inte är den sista medlemmen i sitt hushåll kommer inte att föra med sig några pengar. Alternativt, om en Sim för med sig pengar, använd valfritt pengafusk för att reducera familjens hushållskassa ner till vad den var innan inflytt av Sim.

Begränsningen kring hur många Simmar som får flytta in till Legacy Familjen har lyfts. Du får nu flytta in så många Simmar som du önskar, så länge ingen av dem inte för med sig några pengar. Det är OK att låta extra-simmar i familjen att gifta sig om du så önskar.

Den första partner som förs till hushållet specifikt för att bli en partner till arvingen kallas för primär partner. Du får endast ha EN primär partner per generation, men du får flytta in hur många sekundära partners du vill.

I och med att du kan skrädarsy en sims genus , så är det OK med samkönade relationer. Det finns ingen regel som hindrar detta.

För att åter-befolka dina grannskap kan du antingen: a) Använda dig av MC Command Center eller b) leta rätt på lämpliga partners under hashtagen #legacyloves i galleriet. Observera att du inte får kika på eller memorera deras egenskaper.  Din arvinge måste få jobba för att träffa Rätt!

Oavsett deras status, så måste en bebis få sin småbarns egenskap genom ett slumpvis val (Det finns en slump-generator på utmaningens orginal hemsida här). Var noga med att fylla i båda föräldrars (även vid adopterade barn) i kalkylatorn då algoritmen använder dessa faktorer då de skapar slumpmässiga egenspaer för barnen. När barnet blir tonåring, så använder du generatorn igen för deras aspiration som vuxen, och deras andra egenskap. Slutligen, så används kalkylatorn för att ge den tredje egenskapen när en sim når livsstadium Ungdom.

Det finns ett val att få fram både aspiration och alla tre egenskaper för en Sim samtidigt, men då får du vänta tills din Sim åldras. Och kom ihåg – du FÅR inte försöka igen! En av denna utmanings kännetecken är just att du får barn med slumpmässiga egenskaper. Du får helt enkelt ta det goda med det onda! Eftersom föräldrarnas egenskaper har ett inflytande på deras barn, så kan du försöka ingenjöra ihop barn av vissa egenskaper. Men det finns absolut inga som helst garantier!

Det är OK att äta viss frukt och grönt och/eller lyssna på viss musik för att bestämma biologiskt kön på det ofödda barnet, om du önskar göra detta.

Spöken

 1. Du får inte använda dödsblomman för garanterad framgång när du bönber liemannen att skona en döende sim.
 2. Du får INTE använda ambrosia för att återuppväcka en död sim. Däremot får en levande Sim äta det om du vill, EN gång per livstid.
 3. Du får bjuda in spöken tillbaka till ditt hushåll. MEN de är inte längre en del av din Legacy familj och kan alltså inte tjäna några Legacy poäng. De får inte köpa några ungdomselexir, eller fullborda aspirationer eller maxa egenskaper eller andra poänggivande saker i Legacyutmaningen. De får inte ta ett jobb. De kan inte avbilda en annan Sim.
 4. Spöken kan fortfarande avbildas för Legacy poäng om de en gång i tiden var medlem av Legacyfamiljen, men bara av en Sim som en gång i tiden kände dem.
 5. Ett inbjudet spöke som inte längre är välkommen kan flyttas ut som vilken oönskad familjemedlem som helst

Vidare till Poäng-delen av dessa Legacy regler!